Lök

Dagens portion av onödigt vetande.

När man skär i en lök utvecklas en gas som heter trimetylensulfoxid. När den gasen når ögat så reagerar den med vattnet i ögat och bildar en utspädd form av svavelsyra. Man börjar då gråta för att tårarna ska späda ut syran och lindra irritationen.

Japp.

Som ni ser har jag lite för mig. Skulle egentligen varit på furan just nu och skakat mina lurviga. Men det är någon slags utförsäljning, så det blev intsällt. Typiskt.

Alldeles nyss har jag haft en försäljare i mitt hem. Det var en grabb från Strömsund som försökte sälja på mig en bok. En skitdyr bok. Det var en sån årskrönika där den i kronologiskt ordning beskriver allt av vikt som hänt det året, med fakta, statistik osv. Till exempel; under 2009 var Melodifestivalen det program som blev mest tittat på, msn.se var den mest besökta hemsidan (google var inte ens med i topp-tio-listan?) och "Män som hatar kvinnor" var den mest besökta biofilmen. Ja, lite sånt smått och gott.

I normala fall, nörd som jag är, tycker jag faktiskt att sådana böcker är jätteroliga att titta i. Men 960 spänn per bok. Come on. I en halvtimme satt han här och jag grillade honom på alla möjliga krångliga frågor kring själva köpet. Han hade aldrig haft någon som ställt så mycket frågor. Men tillslut blev det ett nej och hoppets ljus släcktes i den stackars valpens ögon. Hehe.



Fordon och sånt.

Nu är min semester slut. På måndag börjar den gråa vardagen igen. Bara vädret kan bete sig så går det bra för mig.

Idag har jag hängt med Simon och Robert, Vi har varit runt och donat med lite allt möjligt. Bland annat åkte vi till Lungvik där Robert har sin jobblastbil. Efter att Simon hade testkört den en del fick även jag ta den på en liten tur. Det var jäkligt fräsigt att måste jag säga. Man kände sig lite småkaxig när jag satt två meter upp och rattade runt en fetstor långtradare. Jag körde i och för sig en ytterst minimal tur runt området. Men ändå!



Efter det tog vi en sväng till Tekniklandet i Ope. Jag har aldrig varit där förut och ska jag vara ärlig så har tanken inte heller slagit mig, för jag har nog antagit att det är ganska trist där. Men det var faktiskt ganska schysst. Det fanns en stor hall med gamla stridflygplan och sånt. I en annan hall hade Jämtlands veteranbilsklubb en utställning med jäkligt gamla bilar.  

I den hallen fanns bland annat en av Östersunds gamla stadsbussar. Det syns inte så väl på bilden men det står "Odensala - Öhnet" längst fram på den. Tydligen var den i trafik på den sträckan mellan 1929-1938. Hur coolt är inte det egentligen? Well, jag tycker det i alla fall.



I en tredje hall fanns en utställning från den svenska garnisonen. Från karolinertiden fram till nu. Av de tre hallarna tyckte jag mest om denna. Jag inser ju hur nördig jag låter, men jag tycker att svensk historia är jätteintressant.

Det känns som att det har varit en ganska grabbig dag idag. Helt okej för mig!

Hej då med er.


Devil in disguise

Jag är kattvakt. Kajsa och Tigger är här. Kajsa har ju varit här ett par gånger förut och hon är lika knasig som vanligt. Med henne kom också, den åtta veckor gamla, Tigger. Man ska inte luras av dess söta yttre. Bakom den lurviga pälsen gömmer sig en djävul av det värsta slaget.

Att så små tänder och klor kan jävlas så mycket. Hon har till och med bitit mig i ögat två gånger. Ögat! Hon är i och för sig djävulskt charmig när hon är sömnig. Men i all övrig tid så är hon ett monster. Eller som en kattunge brukar vara helt enkelt. Hade hon istället haft något syskon att jävlas med kanske mina fötter varit lite mer hela. Men jag klagar egentligen inte så mycket. Det är alltid mysigt med lurvigt sällskap.




Den här veckan är den sista på min semester. Det gör mig faktiskt inte så mycket att börja jobba (det kommer jag antagligen få äta upp på måndag morgon:)). Det ska bli skönt att få till lite vardagsrutiner igen. Jag har haft en skön semester. Denna vecka har i och för sig inte börjat så bra. Jag inledde måndagen med en dyngförkylning. Inte coolt att bli förkyld på sommaren.

Sen är det också ganska trist att ha semester när ingen annan har det. Ska ta det i beaktning till nästa år.

Idag har jag, laddad med Otrivin och Lambi, gett mig ut på en motorcykeltur med mamsen. Det var ju så himla fint väder och jag fick lite panik av att sitta inne och snora. Vi åkte runt frösön och ut på rödön en sväng. Det var himla trevligt!

Näe, nu ska jag fortsätta snora.


Anneli "The Grudge" Bergqvist


Urkult 2010 i bilder

Som jag skrivit tidigare var Urkult 2010 hur härlig som helst. Jag hade så jäkla roligt. Vi kom i och för sig inte dit förrän på fredagen, men det var bra ändå!



Simon, Jens och jag åkte motorcykel dit och hem, jag övningskörde med Jens, och Linnea åkte bil efter. Det var väldigt behändigt att hon kunde ta all packning. Vi hade också så sjukt tur med vädret, det var så himla fint när vi åkte dit. Väl där umgicks vi bland annat med Lisa, Peter, Maja, Ante, P, Kepsen, Tor och Fred.

I år campade jag och Simon uppe på festivalcampingen. Det var jätteschysst där. Ganska dyrt men sköna människor och nära till allt. Dom hade ju för fasen också både dusch och vattentoa. Varför har vi inte gått dit de andra åren!? Lisa, Peter och co hade åkt dit redan i tisdags och hade med sig sitt palatstält. Det är extremt stort.





På kvällen kom en kvinna förbi campet och frågade om hon kunde lämna sin hund där en stund, så att den fick sällskap. Mira hette den och det gick bra först, i ca tio minuter, sen satte hon igång och gnällde och ylade så hela campingens befolkningen blev not so happy campers. Sen tog Simon Mira på en promenad och mutade henne med korv så att hon blev tyst.



Fredagen var ju den kvällen man kunde supa till på eftersom att de flesta skulle köra på söndagen. Det gjorde jag, ordentligt. Dock drack jag inte så mycket. Men satan så starkt. Min sista grogg, som drog mig ner i fördärvet, hade jag blandat i hop i en ölflaska. Den må se oskyldig ut, men i den satt djävulen och väntade. Jag var vad man kan kalla i fiin form.




P och Kepsen bodde nere på badplatscampingen. På nattkvisten skulle jag, Simon, Peter och Kepsen gå ner dit för att leta efter P. Jag tänkte att vi skulle ta trappen, eftersom att vi inte hade band kunde vi inte ta lerbacken. But no. Tydligen finns det en backe, som får den andra lervägen att likna en asfalterad, plan väg, som leder direkt ner till badplatscampingen. Eller backe var nog milt, dödsstup är mer rättvist. 

Jag vet inte om det var en helt genomtänkt idé att gå ner för det stupet i tokfyllan, när det var kolsvart och när man aldrig hade varit där förut. Med livet som insats och ett par skrubbsår senare tog vi oss i allafall ner. Mitt i backen hade Simon lite tråkigt och gjorde en piggybackride på Niklas. Satan vad dom tumlade runt.

Väl nere var inte P där, så det var bara att ta sig upp igen. På vägen tillbaka var Simon helt plötsligt borta. Han hade på ca två sekunder lyckats krångla av sig alla kläderna och kastat sig ut i vattnet utan att jag ens märkte det. Men eftersom att vi alla var i fin form så passade jag, Peter och Niklas också på att ta ett nattligt näckdopp.

Jag är sjukt mörkrädd, hatar mörkt vatten och badar alltid med något slags plagg på. Vet inte riktigt vad som hände, men ska man göra det så lär det väl vara på Urkult :).



Jag försökte dokumentera djävulsbacken i dagsljus, men det blev inte alls en rättvis bild. Det är sjukt brant. Ni som varit där vet.



Lisa var så jäkla huslig, hon styrde upp lagad frukost, lunch och middag varje dag. Ända från tisdagen. Det är banne mig inte illa pinkat!



På lördagen var vi ute på upptäcksfärd. Jag har ju insett att det finns mycket mer av Urkultsområdet som jag inte har sett de tidigare åren. Himla trevligt ställe det där. Det fanns en rolig skylt som en husägare hade satt upp, han gillar nog inte Urkult lika mycket som andra gör.



Mitt på dagen bestämdes det att vi skulle gå ner till forsen och bada. Det var väldigt fint där nere.






Det var faktiskt inte så kallt i vattnet, trots att forsen var så nära. Jag badade i och för sig inte, men det gjorde Simon, Lisa och P. Däremot tvättade jag håret, så jäkla gött. Inte så smickrande bild, men det bjuder jag på.




Simon den oviga kraken behövde lite balansassistans när kläderna skulle på:)



Den obligatoriska trappbilden.



Lördagen blev som sagt betydligt mycket lugnare än fredagen, men jag hade fortfarande väldigt roligt.






Så här ska man dansa när Aliens landar:)



På söndagen tog jag tydligen inga bilder. Men det var en typisk packa-, äta- och åkahemsöndag. Det regnade när vi vaknade. Jag och Simon sov i mitt tält, som vi vet inte är särskilt vattentätt, men det gick bra ändå. På luftmadrassen sover man ju ändå som gudar. Tack och lov avtog regnet relativt snabbt. Därav blev det även en väldigt trevlig motorcykeltur på vägen hem.

Sådärja. Slut på dokumentering av årets Urkult.


Hoj hoj

Finally! Som jag har slitit. Idag, äntligen har jag tagit mitt MC-kort! Jag är så satans glad!! Det höll på att skita sig rejält på manöverbanan dock. Fick göra både lågfart- och högfartsbanan två gånger. Gubben måste ha varit på gohumör. Stads/landsvägskörningen gick som tur var bra. Fint väder var det också.

Det var sju som skulle köra upp, jag var sist ut. Sjukt nervöst. Sen när det var klart och stadskörningen återstod så var jag även där sist. I typ tre och en halv timme fick jag vänta innan jag fick göra andra delen. Plågsamma människoförsök är vad jag kallar det. Men det gick ju bra som sagt. Nu jäklar ska här köras hoj=)

Det är himla skönt att jag redan har köpt en hoj, min alldeles egna motorcykel:). Den införskaffades i maj då jag köpte den av Robin. För då kan jag och Simon, eller jag själv för den delen, åka iväg på en tur näär vi vill!




Min tanke var att jag skulle hålla hela hojköret hemligt. Jag lyckades med många, men generellt är jag så satans kass på att hålla mina egna hemlisar, för jag blir så peppad när jag ska göra något roligt. Därför var det många som visste också. Men för er som inte visste. Surprise!

Premiärturen idag styrdes mot Böle med Simon. Där bjöds det på fint sällskap och godgod flygande jacob. Och sen hade världens gulligaste Moa bakat en supergod jordgubbstårta till mig. Så himla snällt! Tack ska du ha!

 

Kvällen avslutades med lite spel i Böle, sen åkte jag och Simon hem. Fräsigt att köra i mörker. Har inte testat det förut. Nu håller jag tummarna för finväder i morgon också.

Nattinatt.

Hemma

Nu är jag äntligen hemma igen efter en helhelg i Näsåker. Urkult 2010 var helt underbart roligt. Vi hade också supertur med vädret. Det regnade i och för sig i morse. Men det gick över vid elva ungefär. Jag skriver inte något ingående nu. Jag sitter och väntar på att Simon ska komma hit så vi kan göra kantarelltoast. Mmm:)

Det får bli ett längre inlägg i veckan med bilder och sånt.

Hej hej.


Storsjöyran 2010 i bilder

Ska försöka lägga upp en liten blandning av bilder från yran. Det blev dock inte så mycket bilder. Ibland ids jag inte ens att ta med kameran för den är så kass. Jag ska skaffa mig en ny inom snar framtid har jag tänkt.

Simon och Chrille åker karusell. Simon hatar höga karuseller.


Efter en mysig dag med glass i BHP med mamsen i onsdags var det förfest i parken vid allégatan. Klåfinger spelade. Himla trevligt initiativ av dem tycker jag.



Yrantorsdag - The Ark



Europe


Maskinen


Yranfredag - Johnossi



Kent


Yranlördag - Dansuppvisningen som jag och Emma var med i på dagen. Det var riktigt roligt att vara med faktiskt.



Förfest hos Simon






Winnerbäck


Hoffmaestro


Presidenttalet


Teddybears



Sådärja. Som ni ser hade jag inte kameran med mig så många kvällar. Man får hålla till godo med de bilder som ändå blev av.

Ikväll har jag haft en självplågarafton. Big time. Först tittade jag på Philadelphia. Jag grinade mig igenom halva filmen. Sen fortsatte jag direkt med Hachiko. Det blev inte bättre där. Tur man var ensam. Ugly cry rejält. Sen när den filmen var klar så råkade jag halka in på slutet av Hidalgo. Och eftersom att jag redan var in the mood så grinade jag där med. Huvva, jag är oförbätterlig.


Yran dag 3

Yranlördagen började som sagt med förfest hos Simon. Sen bar det av till Yranområdet. Jag, Åsa och Emma gick före eftersom att vi skulle se Winnerbäck. Han var helt okej. Åsa var i ett slags euforiskt tillstånd. Jag och Emma drog lite tidigare för vi skulle möta upp Simon, Robin och gänget och gå ner till Hoffmaestro. Jag älskar Hoffmaestro. Emma och jag stod längst bak och rockade loss. Lite extra glad blev jag när de spelade Our song och Young dad.

Efter det följde en snabb tur upp till stortorget igen för det obligatoriska presidenttalet. Satan jävlar vad mycket folk det var. Tur att man inte har klaustrofobi, för då kunde det ha gått illa. Direkt efter talet startade Teddybears. Shit vad bra de var. Jag hade inte väntat mig det, men de var verkligen hur bra som helst! Återigen stod jag och Emma längst bak och rockade loss.

Därmed var Storsjöyran 2010 slut. Jag måste säga att det var väl spenderade 995 kronor. Satan vilket bra yra detta har varit. Jag har nästan sett precis alla artister jag ville se, hur ofta händer det på yran? Jag är i allafall supernöjd.

Igår hade vi bestämt att det skulle bli en tivolitur. Regnet jävlades en hel del, men det var hyfsat med uppehåll när vi var där. Jag åkte i och för sig bara en karusell. Batman. Men den var himla rolig. Kvällen avslutades med pizza och filmer hos Simon. Bra söndag.

Idag har jag hittills haft en skön hemmadag. Jag har tvättat och ska snart till och städa. Nästa helg bär det av till Urkult. Så man får passa på att ladda batterierna tills dess i veckan.

RSS 2.0