Första advent 2tusen9

Igår hade jag och Simon adventsmys här hemma. Vi bakade två sorters lussebullar och gammeldags ischoklad. Det skulle blivit knäck också. Men det får bli till veckan istället.

Det var tur att jag fick lyssna ifrån mig lite på julmusik i lördags. För igår blev det banne mig tvärstopp när jag försökte ratta in lite stämningsfulla toner. Det blev MNK istället. Inte så juligt. Men roligt!

 

På kvällen drack vi glögg, åt lussebullar och tittade på film. Mysigt big time!

Idag har jag varit världens tröttaste. Har ingen aning om varför. Ska försöka lägga mig i tid ikväll. Men först ska jag ta mig an lite barréackord och sen hänga en stund med bästa Emma!

Hej då.


Adventstjyvstart

Idag har jag adventsstädat och pyntat i lägenheten. Visserligen är jag en dag tidig, men vad fasen. Jag har sett folk som satt upp sin belysning för veckor sen, så vad gör en dag. Även fast det inte blev någon jätteskillnad, blev det ändå himla mysigt!

Före:


Efter:




Under tiden jag fixat och donat har jag också lyssnat och skrålat till årets första julmusik. I like. Börjar faktiskt komma in i lite stämning inför julen. Det var några år sedan den infann sig sist. Jag har till och med lyckas köpa en del julklappar. Och i morgon ska jag och Simon har adventsmys med julbak och glögg.

Det finns ingen hejd på juligheterna. Vart ska detta sluta?

Mera bio!

Igår var det biodags igen med Simon. Vi gick på premiären av Luftslottet som sprängdes, den tredje och sista filmen i Millenium-trilogin. Den var hur bra som helst! Jag har läst böckerna också. Som vanligt är de alltid bättre men filmen var också grymt bra. Det var i och för sig stora bitar i boken som de helt hade skippat i filmen, men å andra sidan vet jag inte vart de skulle ha klämt in dem. Filmen var ju trots allt 2.5 timmar lång som den var.

Det enda minuset med bion var att jag hade kryddat mina popcorn med skitäckliga kryddor så dom gick fan inte äta.



Nu ska jag iväg och kompletteringshandla lite adventsbelysning. Sen ska det minsann pyntas! Man får passa på nu när man inte bor ihop med någon som hatar allt vad adventsbelysning heter.

Adjö.


Snart så..

Jag håller på att öva som bäst på mitt gitarrspelande. Försöker lära mig läxan till lektionen i morgon. Men jag har varit nära på att skita i spelandet helt och hållet flera gånger på grund av de satans barréackorden.

Men skam den som ger sig.

Även fast jag tvivlar väldigt mycket på att jag någonsin kommer att lära mig det, så måste jag erkänna att jag gör framsteg. I början fick jag kramp i händerna bara av att fundera på rätt fingersättning. Nu får jag dit fingrarna på hyfsat rätt ställe, utan större svårigheter. Det som är kvar är att få det att låta rent och kunna göra det snabbt.

Nu till något helt annat. Simon har vid några tillfällen påpekat hur slö min kökskniv är och att jag inte är skillad nog för att slipa den bra.

Oj, oj, OJ vad fel han hade.

Jag är ju något av en mästare att vässa knivar har det visat sig. Det beviset fick jag idag när jag skulle diska den förbannade kniven. Jag vet inte riktigt vad som hände men plötsligt hade jag ett härligt, djupt, blödande snitt rakt över pekfingret. Skitkniv. Den var nyvässad igår dessutom. Där fick man för att man skulle vara duktig.

Näe nu är det sovdags. Godnatt.

Bad & Bio

Dagens bakismys bestod av bad och relax på Storsjöbadet med Simon, Magnus och Melissa. Hur gött som helst!Direkt efter badet gick jag och Simon och såg New Moon på bio. Den var bra tycker jag. I bokväg är New Moon den sämsta av de fyra och jag tror att det är detsamma med filmerna, men jag är absolut nöjd!



Nu ska kvällen avslutas med mys och film hos Simon.

Over and out.

 


Spösnö

Slut på sol för denna gång. Hade det funnits ett sådant ord så hade jag sagt att det spösnöar ute just nu. För fasen vad det vräker ner. Helt okej för min del. Jag är redo för snön nu. Tråkigt med julskyltning utan snö, so give me plenty!

Igår var det inflyttningsfestsdags. Jag fixade käk åt mig, Zandra och Daniel innan och sen fick vi bokstavligen springa till bussen. Att man alltid ska vara så seg.
Det var en himlans trevlig tillställning hos Renée. Det spelades en hel del Kung. Jag fick dricka den första kungen. Fy faan.
Senare hälsade jag, Zandra och Daniel på nere hos Simon, där det också var ett litet gäng. Efter en stund bytte vi ut Daniel mot Melissa och strålade samman med de andra på G3. På G3 blev det ass shaking för hela slanten. Men det var så sjukt med folk så man kunde knappt andas. Efter stängning gick vi tillbaka till Simon och Daniel för att bli hemskjutsad av Magnus.

Lite pics från kvällen.

   
   
   
   
   
   
 

Ikväll ska jag gå på bio med Simon och se New Moon. It's gonna be good. Men just nu vankas bakismys och kanske lite städning.

Hej med er.


Varde ljus!

Helt sjukt vilken kass vädermånad november har varit. I tidningen stod det att vi hittills har haft 7 soltimmar i Östersund den här månaden, innan idag förstås. Snittet för november ska tydligen ligga på 38 timmar. Inte konstigt att folk får höstdepressioner.

MEN! Idag är det sol!



Ikväll är det inflyttningsfest hos Renée som gäller! Innan dess ska jag öva på de satans barréackorden, kanske åka på badet, fixa hemma, laga mat till mig, Zandra, Daniel och kanske Simon. Jag ska också se till att ladda kameran med nya batterier så det kan komma lite bilder från kvällens aktiviteter.

Adios.


2009-11-14

Igår var jag en liten sväng hos Renée i hennes och Victorias nya lägenhet aka Cissis gamla. Det var trevligt fastän det blev en kort visit. Jag har varit superdålig på att få med mig kameran på sistone, men några bilder fick jag till.

  
  

Förra helgen fick Simon besök från både Sundsvall och Småland. Därför blev det fest på fredagen. På lördagen var det en klassisk bakisdag med allt som hör därtill. Den spenderades med bästaste Emma och det var gött!

I veckan har jag hunnit med träning med Zandra, fika med Susanne, afterwork på Dahlwinnies och gitarrkurs. Jag är mycket nöjd att jag hittade en fortsättningskurs till mitt gitarrspelande. Nu jäklar ska jag bli grym på det här. Mitt nästa mål är att bemästra dom förbannade barréackorden. I'm getting there, men satan vad svårt det är!


Säg det tio gånger snabbt om ni kan!

Idag har jag lärt mig ett nytt ord. Paraskavedekatriafobi. Det betyder "rädsla för fredag den 13:de". Inget ord man försöker sig på att uttala i fyllan kanske. Men det finns nog inget behov för det ändå. Jag gillar ju den här dagen! 

Halloween och sånt

Det har varit en fullspäckad vecka som vanligt. Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen.

Tisdag - Jag var hos frissan. Efter det var det halv friskvårdsdag på jobbet och jag var med och arrangerade tipsrunda och bowling som sedan avslutades med middag på Bishops Arms. Jag hann också med ett besök på Cubus klubbkväll med Zandra efter det.

Onsdag - Underbaraste Emma fyllde år och jag träffade henne efter jobbet och vi åt god mat på Dahlwinnies. Myspys!

Torsdag - Dagen spenderades med Simon och vi fixade en massa hemma hos honom sen inhandlades det diverse prylar inför lördagens fest. Bland annat 16 kg pumpa och 3,2 kg godis=).

Fredag - Jag och Simon gjorde halloweengubbar utav pumporna vi köpt. Satan vad kladdigt och illaluktade det de var. Men det var roligt och de blev fina. Sen kom Magnus och Chrille och grabbarna skulle festa. Jag hängde på en stund men åkte hem på kvällen.

   

Lördag - På förmiddagen mötte jag upp Simon och vi åkte på Barnens hus för att shoppa lite. Sen tog vi med oss Magnus och åkte ut till Vällis och firade Elin som fyllde år i torsdags. Godgoda tårtor hade dom! Sedan åkte vi raskt tillbaka till stan för att pynta Simons lägenhet för kvällens fest. Det blev jättemysigt!

  

Jag klädde ut mig till djävul igen. Tråkigt som satan, men jag hade verkligen inget annat. Simon lånade Magnus outfit från något år sen och var slaktare. Det blev en hellyckad fest och jag hade jäkligt roligt! Blev inte ens bakis idag vilket alltid är ett plus. Vilket också var tur, för idag har vi varit i Valla och firat Sabina som fyller år. Innan dess var vi hemma och såg på Friday the 13th. Alla vet att läskiga filmer inte är min cup of tea, så min tid spenderades mest bakom en beskyddande kudde. Jag vet, jag är en supermes.

   
   
  
   
   
  

Sådärja. Årets Halloween avklarad. Lite småsuddiga bilder, men det får ni leva med. Det är ju trots allt samma kamera som blev tappad i ett dike över helgen på Halloween för exakt ett år sedan. Med tanke på det tycker jag den fungerar fint.

Godnatt och sov gott.


RSS 2.0