En lite trevligare lördag

En av alla mina miljarder laster är att jag är väldigt svag för semlor. Och igår kom Simon på den briljanta idéen att vi skulle baka just semlor. Tro mig, jag var inte särskilt svårövertalad. Vi kokade ihop mästerverken hemma hos Simon och bjöd sedan Lisa och Peter. 

Jag vet inte vart det gick fel, men bullarna jäste på bredden istället för höjden, vilket gjorde att de blev något platt. Men det gick fint för då kompenserade vi höjden med massor av grädde. Det resulterade i monstersemlor. Dom blev galet stora. Men satan så goda. Särskilt brödet faktiskt, jag har nog aldrig ätit ett godare semlebröd, if I may say so myself:)



Efter detta kalas föll vi alla in i någon slags semlekoma. Det fick vi dock skaka av oss snabbt för halv sju skulle jag och Simon på bio och se Gulliver's Travels 3D. Helt okej film. Inte direkt en biofilm, men jag gillar Jack Black.



Direkt efter bion åkte vi och hämtade upp Lisa och Peter igen och for sedan vi ut till Vällis. Där blev det middagsbjudning. Micke hade plockat fram sin allra konstnärligaste sida och hade kockat ihop en riktigt schysst middag. Bäst var nog det lila potatismoset och flugsvamparna:).



Själv styrde jag upp en inte alls lika flashig, men ändå ganska god, välkomsdrink. Jag hittade inga sugrör eller paraplyn. Så en båt fick duga. Hehe.



Efterrätten var också fint upplagd. Det var himla gott, men inte riktigt lika gott som middagen dock för han hade dränkt den mörka chokladmoussen i en minst ett par flaskor JD kändes det som. Vi vet ju alla att whiskey inte är min grej. Men det blev inte Simon ledsen för eftersom att han fick min bit.



Resterande kvällen och natten spenderades på övervåningen med massor, och jag menar massor, av karaoke. Tydligen har jag numer inga skrupler när det gäller att sjunga karaoke nykter. Tyvärr. Ljuvliga toner I tell you. Vi ska nog vara glad att Micke och Elin inte har några grannar. Eller rättare sagt, grannarna ska nog vara glad för att de inte bor nära dem:).

Komiskt nog avslutades kvällen med Suspicious Minds á la M & A-style:). Och även nu kändes som en bra idé at first. But nooo. Nästa gång har jag förhoppningsvis lärt mig.:)

Jäkligt trevlig och spontan kväll. Kom hem runt halv fem i morse och somnade nog innan huvudet slog mot kudden.

Idag har jag tvätt- och städdag. Av någon anledning tycker jag att det är lite småmysigt att gå runt och putsa och fixa så att det blir fint. I övrigt kommer detta vara en otroligt händelselös söndag. Men det går bra.

By the way. Två tummar upp för parasitjävlarnas undergång! Inte ens en liten sekund för tidigt. Med det vill jag också säga att jag hoppas att Moa tar sitt pick och pack och kommer ner ögonabums:).


Bellas dop

I lördags skulle Bella, eller Isabella som hon faktiskt döptes till, döpas i Stora kyrkan i stan. Jag har aldrig varit inne där förut och den var I kyrkan blev det prästsnack, textläsning, sång och barnvattning. Det gamla vanliga köret.




Efterår var det fika i församlingshemmet. Och det var banne mig ingen dålig fikabuffé dom hade dukat upp. Jag tror att jag åt kakor för ett helt kompani.

På kvällen var det middag och dopöl uppe på Random. Linnea hade lagat sin godgoda lasagne. Jäklar vad hon stod i hela långa dagen. Det må jag säga att det var väldigt bra gjort av henne, Jens och säkert några fler. För det var en väldigt lyckad dag och kväll.




Igår hade jag en sån djävulsk hurtig hemmafixardag. Jag städade upp alla saker, dammade, dammsög (tillochmed under soffan(!)), skurade, finputsade precis hela köket, bytte plats på glasskåpet och det bredvid (efter påtryckningar ifrån.. ja, alla), tvättade och bytte sängkläder. Jag hade lite fler punkter på min att-göra-lista också. Men det blev inte av igår för jag hämtade istället Simon och så lagade vi hemmagjord pizza. Satans så gott det var. Jag är nog fortfarande lite mätt.

Kök i ny tappning

Skicket på Simons lägenhet rent standarmässigt har genom åren varit under all kritik. Vi har ju gjort lite justeringar och tapetserat i både hall och vardagsrum, vilket var ett bra lyft. Men köket har inte fått någon omsorg alls. Vilket behövs. Vem sätter våtrumstapet i både hall och kök egentligen? Jag har två teorier. Antingen har det varit ett slakteri eller bordell. Men jag tänker inte lägga mer energi på det för det är naaasty either way.

Simon har i allafall gjort slag i saken och börjat renovera i köket. Tanken är att både väggar, golv och kakel ska fixas. Med lite tur kanske gubben uppepå kan komma med ett bidrag till golvet. Men det känns tveksamt för han är snålare än fan själv.

Fas ett var väggarna. Jag måste säga att grabbarna (Simon, Tor och Fred) har gjort ett gediget underarbete. Satan vad dom har kämpat. Jag gled in på slutändan när det väl var dags för tapetval. Det var tapetserardags i lördags och jag var första väggavtorkare. Simon och Fred fick ta slitgörat.



När vi var på Fresks tidigare på dagen hade Simon sedan länge haft siktet på en grön tapet. Men sedan gjorde vi en helomvändning och det helt andra tapeter.



Jag måste säga att jag tycker att det blev hur schysst som helst. En jäkla skillnad från den tidigare våtrumstapeten. De gjorde ett fint jobb! Golv och kakel blir ett litet senare projekt tills att plånboken tillåter. Eller om gubben släpper till.

Tapetseringen inskränkte på min melodifestivalkväll. Men när vi var klar hann jag se snabbreprisen i alla fall. De två jag tyckte skulle gå vidare, efter den lilla titten, gjorde det. Så jag känner mig nöjd. Bättre lycka i morgon. Men då är det dop i stora kyrkan för Bella och efteråt är det dopöl som gäller, så man får se hur sent vi kommer hem.

By the way. Det sägs att det bara är en vecka kvar på parasitskitvattnet. Fy faen vad gött. Det kanske man ska ta och fira med en semla. Ja varför inte?


Modell för en dag

Stina ringde för en tid sedan och undrade om jag ville haka på något modellkör där man fick blir sminkad och sedan fotograferad. Lätt! Det lät som en rolig grej. Jag drog med mig Emma och hon tog med sig Bojan och i fredags gick det av stapeln.

Överlag var det en mycket trevlig dag med finfint sällskap. Men satan jävlar vilka långa väntetider. Vi skulle vara på plats och starta kvart över tre. Jag kan säga att kvart över tre hände det sipp. Däremot närmare fem fick vi sätta oss och bli sminkade. Jag var inte särskilt imponerad av min sminkning, jag hade nog kunnat gjort det mycket bättre själv. Men de andra blev fina.

En sak till. Nog för att jag är blek i normala fall, men vad faen. Jäntan sminkade mig ju som ett jävla spöke. Som man kan se var jag betydligt oblekare osminkad. Not cool.




Efter ytterligare en tids väntan var det dags för fotografering. När vi kom på plats undrade man ju vad fasen det skulle bli av det där. Våran grupp hade en egen fotograf som kuskade runt en på ungefär åtta olika "scener". Och många av dem såg rätt tacky ut. Sedan blev man instruerad att göra diverse inövade poser. Och jag kan säga att de kändes att många var låångt ifrån smickrande. Men det var ändå en rolig erfarenhet att bli fotad på det sättet.

Till sist var det dags att titta på själva bilderna. Man var ju rätt skeptisk eftersom att det kändes lite b vid själva fototagningen. Men det var superfin kvalitet på bilderna och det var faktiskt några som inte var så jättetokiga. De andra hade jättemånga fina bilder. Synd bara att det var så satans dyrt, annars hade det kunnat vara kul att ha några kvar.

Dagen avslutades på Plaza, med ett väldigt efterlängtat mål mat. Det var gött.


Jul efter jul

Eftersom att min familj inte är som alla andra, brukar vi roa oss med att fira jul när det inte alls är jul. Detta år blev den en helg mitt i januari. Varför inte liksom?

Anywho.

Julfirandet spenderades hos mormor med mig själv, Simon, mamma, Kev, brorsan, Sara och ungarna som gäster. Jag gillar ju julmat, efterrätt som förövrigt var en goood marängsviss, presenter och trevligt sällskap. Så man hör ju själv att det var en jättetrevlig tillställning. Sen har Anton och Otto, sötskruttarna, kommit upp i en sådan ålder att det är riktigt roligt att stoja runt och leka med dem.





Min mormor tycker det är himla roligt varje gång Simon och Kev följer med för det är de enda gångerna på året hon dricker alkohol och då har hon ju någon att skåla med. Hon är en jäkel på att supa garbbarna under bordet ska jag säga. Kruttanten! Kevin hängde dock inte ens med halvvägs och tog chansen att knoppa i soffan istället:).

Otto tog, snabbt som ögat, tag i ett av snapsglasen och sög i sig slatten. Kan säga att han såg sådär imponerad ut haha.


Slut på jul.

För ett tag sedan firade vi nyår och min fina Simon

Nyårsafton 2010 spenderades tillsammans med Robin och Madde i hennes föräldrars hus ute vid havet i Hudiksvall. Föräldrarna i fråga var i Thailand under tiden så vi hade FF:). Det var galet mycket snö där. Mellan huset och förrådet, på väg ner till bastun hade de tillochmed grävt en tunnel så att man skulle ta sig igenom. Jag är ju som oftast en stark förespråkare av sommar men det var så himla mysigt när det var så mycket snö. Det var precis så mycket snö som man minns från när man var liten. Oturligt nog hade jag inga vettiga kläder med mig, annars hade jag lätt kastat mig ut och byggt snökojor hela långa dagen.



Man ser även inne från huset att det var endel snö.



Istället för att bygga snökoja ägnade vi först lite tid att sitta en stund i deras bastu. Det var rätt gött fastän jag generellt inte är särskilt förtjust i bastus.



Sedan var det dags för mat och allt som hör därtill. Till förrätt blev det lite tapasplock, till varmrätt entrecote, potatisgratäng och kantarellsås och till efterrätt blev det awesome cake. It was gooood. 



 

Tolvslaget firades utomhus och vi hade införskaffat en endaste raket. Det var någon slags rakettårta som skulle skjuta iväg 25 skott ungefär 30 sekunder och ungefär 30 meter upp. My ass. När dom väl fick fyr på den där jäveln så puttrade den i ca 5 sek och avslutade med en halvstor raket som banande iväg rakt mot oss och huset. Då höll jag banne mig på att göra i brallan. I min flykt därifrån sparkade jag också ut champagnen. Typiskt
Men det var ändå ett trevligt tolvslag.



När vi kom in igen åt vi själva efterrätten och under tiden var det paketöppning eftersom att världens bästa och finaste Simon fyllde år. Sedan spelades det lite sällskapsspel innan det blev nattadags. Jag minns verkligen inte sist jag hade en sådan lugn nyårsafton. Det måste ju också ha gett en del vuxenpoäng att ha parmiddag och allt. Men lugnet till trots så hade jag supertrevligt. En riktigt mysig nyårsafton!



På nyårsdagen, återigen Simons födelsedag hade vi en väldigt skön mys- och slappdag. Vi skottade snö, tittade på film och spelade spel. På kvällen kom grabbarna på att vi skulle gräva fram en grusplätt i snön och göra en brasa så att vi kunde grilla korv. Det var inte igår. Sagt och gjort styrde de upp det och korvgrillning blev det. Göttans!



På söndagen var det dags för hemgång för mig och Simon. Robin och Madde skulle stanna kvar och vara husvakt ett tag till. Med anledningen av gårdagens födelsedag och det faktum att Simon fullkomligen älskar smörgåstårta, åkte vi helt sonika hem, bakade en awesome smörgåstårta och bjöd in folk. Men det måste dock ha blivit en miss i inbjudan för helt plötsligt var lägenheten fylld av en massa barn. Det var säkert närmare 10 stycken. Skumt det där. Och av någon ytterligare konstig anledning lyckades jag bara få med just barn på bild. Inte en enda på Simon som faktiskt var själva födelsedagsbarnet. Dålig fotograf.



Sådärja. Nyår 2010/2011 avklarat. Dessutom utan bestående men.


Lisa fyllde år förut

Jag kikade i kameran och insåg att där fanns en miljard osedda bilder. Så kan vi ju inte ha det.

Lisa fyllde 30 i slutet av november och det firades med ett överraskningskalas i Randoms lokaler. Jag tror Lisa blev väldigt överraskad och väldigt glad. Bäst fan. Hehe närå. Eller?







Det var en riktigt lyckad tillställning tycker jag. Man drack, åt, dansade och sjöng en väldans massa karaoke. Jag var även uppe ett par gånger. Men det kan inte ha låtit så bra, för efter andra låten dog teven. Typiskt.

Lite kul att hela syskonskaran Lundell var samlad på en och samma plats och tillochmed kom med på bild. Det händer banne mig inte varje dag.


RSS 2.0