Sneak peek

Nu drar vi!

:)


New York

Igår jobbade jag i garderoben på New York, källaren på gamla Olearys. Det är nya ägare nu, bland annat vaktNiklaz. Han frågade mig förra veckan om jag ville ta garderoben där och vid ett obevakat tillfälle sa jag ja.



Meningen var att det bara skulle vara "smygpremiär" igår. Men det blev fullt. Jag var ensam i garderoben så det blev hyfsat körigt när den lilla tändsticksställningen galgarna hängde på, rasade  fyra fem gånger. Skitbygge. Jag fick lite assistans från en en tjej från plocken och till sist gick det att få någon slags ordning i alla fall.

Det var ganska roligt att vara tillbaka i krogsvängen igen, men vi får allt se hur mycket jobb jag kommer ta på mig framöver. Jag är ju trots allt en pensis på kvällarna. Nästa helg ska jag dock jobba både fredag och lördag.

Just nu är jag och Emma in the making inför kvällens maskerad. Vi kommer bli väldigt tjusiga. Fast jag har insett att jag kommer känna mig mer eller mindre naken. Det är något som jag genast ska styra upp.

Nu finns ingen mer tid. Jag återkommer med bilder från kvällen. Det vill säga om jag inte är bakis resten av detta sekel.


Flhip Flhop

Igår bjöd Stina mig på teater på Storsjöteatern. Nanne hade bangat. Flhip Flhop hette dem och det var två killar från Storbritannien som hade en show. Det är lite svårt att förklara vad det handlade om. Men om man kort ska sammanfatta så var det en teater om två målare som gjorde en komedi om en vanlig dag på deras jobb. Det innehöll beatbox, sång, spex, mycket olika sorters dans och en stor portion humor.



Jag tyckte att dom var asbra. Dom var hur duktiga som helst och jäkligt roliga. Det enda som var störigt var att det var en massa småkids där. Det förstår jag inte alls med tanke på att det var på engelska. Jag hade ett par ungar bakom mig som konstant satt och prasslade, viskade, skrattade och gnällde. Som toppen på moset fick ungjäveln hicka. Stina gav dom ett redigt stink eye och sen vart hon tyst. Hehe.

Jag hittade ett klipp där en av deras beatboxgrejer var med. Kanske får man en liten bild av vad de pysslade med iallafall.



I morgon är det maskerad i Vällis. Jag är jättepepp! Hoppas alla har lagt ner energi på att klä ut sig. Emma G kommer hem till mig på dagen och så ska vi spöka ut oss. Emma T ansluter sig senare när hon har kommit från tåget. Det blir stressigt för henne stackaren.

Ikväll hade jag egentligen önskat mig en lugn och fredlig mysa-ner-sig-i-soffan-kväll. Men vid ett obevakat tillfälle har jag sagt ja till att jobba. Ingen vila här inte!

Bugg

Jag måste bara säga att bugg är sjukt roligt. Och det är verkligen något där man får förena nytta och nöje, för satan vad jobbigt det är. Igår var det tisdagsträning. Jag svettades som en hel karl. Det var jag väl i och för sig inte ensam om, thank god. På slutet dansade jag endast på ren vilja för då började benen säga tack och adjö. Då inser man ju vilken bra träning det egentligen är.

Jag är som ett litet barn när det gäller kritik. Det är ju väldigt tacksamt när folk säger till vad man behöver förbättra och jag försöker ju verkligen öva på det jag är dålig på. Men när man åker hem den dagen kan jag nästan bli sur och tycka att bugg är bajs. Men det är nog för att jag har så höga krav på mig, i precis allt.

Däremot när jag får positiv kritik åker jag hem och skiner som en sol och tycker bugg är awesome! Haha jag måste nog öva på att få en liten balans när det gäller att ta emot kritik. Både bra och dålig. Och när jag rannsakar mig själv så gäller det all kritik överhuvudtaget, även utanför buggen.

Anywho. Så kass kan jag ju ändå inte vara. För titta så fint det såg ut när jag var på min senaste BuggSM-tävling. Hehe.

 

A true champion, eller hur?:)

Myskväll i Marieby

Igår var det som sagt myskväll i Marieby.  Och jag hade superroligt. Det var jag, Zandra, Daniel, Renée, Mikee, Denice och Jonas. När vi kom fram hade Zandra gjort i ordning små arbetsstationer till oss. Sedan var det bara att kocka ihop en godgod tacos. Det går alltid hem och det går inte att misslyckas med.





Innan vi ens ätit klart tog tyvärr mitt kamerabatteri slut så det blev inte så mycket bilder. Under middagen blev det massa snack och skratt och vi remenissade(stavning?) kring alla olika ordlekar man har haft för sig under årens lopp. Typ shot gun, gul bil, smurf, spegel, kung, buffalo och flera andra. Det var jäkligt roligt när man insåg vad mycket skumt man haft för sig, och även än idag:).

Efter middagen blev det lekar och spel. Renée hade styrt upp sista minuten från Doobidoo och sen spelade vi Absolut överens. På nattakvisten blev det introtävling. Rooligt. Trots att jag körde och var jääkligt nykter så kom jag faktiskt inte hem förrän halv fem(!). Huvvaligen vad trött jag var när jag väl var hemma

Idag blir det det en ordentlig slapp- och städdag. Det blir fint det.


Fel fel fel

Alla inläggen kom i fel ordning:(

Ska se om jag kan lösa det i morgon.

Under tiden får ni gissa vilken som kommer först.


Edit. Problem solved. Skam den som ger sig.


Uppdaterad

Sådärja. Nu har jag lagt in alla inlägg jag hade lite bilder till. Får se om det dröjer sex veckor till nästa inlägg. Kanske inte helt otroligt.=)

Igår kom Zandra och Daniel hem från Linköping. De kom över en sväng på kvällen och det var jätteroligt att ses. Vi har ju inte träffats sen dom flyttade.

Ikväll blir taco-knytis-mys-kväll hemma hos Zandras mamma i Marieby. Det ska bli jätteroligt. Jag sitter just nu och väntar på att hårfärgen ska sköljas ur. Sen ska jag hämta upp folk och åka dit.

Jag är jättepepp inför nästa helg då det är maskerad i Vällis. Det kommer bli awesome.

Nu är färgen klar.

Tjipp.


Nytt golv!

Jag har sen tidigare tapetserat i mitt kök, sovrum och vardagsrum. Hallen gjorde jag inget åt för att jag inte hade full fond där. Men nu har jag bestämt mig för att göra det i alla fall. Samtidigt tänkte jag också byta golv i hall/kök.

Tapetseringen blir ett litet senare projekt eftersom att det inte fanns någon firma som kunde komma förrän i november. Däremot gick det jäkligt fort med golvläggningen. Jag ringde på torsdagen, de rev golv på onsdagen, spacklade på torsdagen och lade nytt golv nu i måndags.

Före


In the making

Efter


Visst blev det fint?. Jag längtar tills att tapeterna kommer upp i hallen. Snart kommer jag också få mitt badrum renoverat. Oh happy day! No more äckelrandiga badrumstapeter.

By the way. De lata amatörerna som har bott här innan mig hade tapetsera runtom den garderob som står i hallen. Varför inte bara flytta den? Fast egentligen förstår jag inte varför de tapetserade överhuvudtaget. Det var ju en sån ljuvlig tapet under.



Eller inte. Verkligen inte.


Mer firande

Usch, när man lägger upp det så här, känns det som att jag har supit varenda helg den här hösten. Men efter den där helgen har jag i och för sig inte druckit något så det kanske jämnar ut sig:).

Denna helg, som var runt den första oktober, hade jag en jättehärlig heldag med min fina Emma. Vi lunchade, gick jättemycket på stan och sedan blev jag bjuden på god middag. På kvällen stod utgång på menyn och vi fixade oss och for hem till Simon. Där blev det lite förfestdrickning tillsammans honom, Joel och Micke.

Återigen blev det utgång och även denna gång till Larrys. Takida hade tydligen varit där så det var mycket folk denna lördag också. Vi kom i och för sig dit när de precis hade slutat. Det gjorde inte mig så mycket, de är så jäkla uttjatade. Det var länge sen jag drack så mycket på krogen. Och full blev jag! Huvvaligen. Men jag hade dock skitroligt.





Så bakis som jag var dagen efter detta har jag inte varit på riktigt länge. Bajs vad dåligt jag mådde. Skitsprit.


Isabella

Mellan Moa's och Peters kalas hann Linneas och Jens lilla dotter Isabella komma till världen! Eller lilla och lilla, hon var både tung och lång.:) Fast när man höll henne i famnen så kändes hon som den minsta man hade sett.

Visst ser det mysigt ut? Jag skulle också vilja kura in mig i filtar och sova så mycket som hon gör. Hon är som sagt en jäkel på att sova, men det ska bli roligt när hon har kommit över den fasen och kanske blir lite mer social:).


Vad folk fyller år ofta?!

Helgen efter Moas kalas var det dags igen. Denna gång var det Peter som fyllde år. Och än en gång blev det fest. Den inleddes med middag hos Lisa och Peter vilken var mycket god. Det var libanesiskt tema. Hälften av grejerna hade jag nog aldrig ätit förut.

Sedan fortsatte kvällen med "Med andra ord", trubadurer och lite skön allsång.






Efter förfesten åkte vi faktiskt ner på stan och skulle på O'learys. Jag har inte varit på krogen sedan Sundsvall brann. Det var sjukt mycket folk så det gick inte att röra sig så mycket. Vi var kvar ett tag innan vi gick hem till Simon och fixade lite nattamat. Också en väldigt trevlig och lagom kväll.



Japp.


Rock til' you drop

Jag har för en tid sedan köpt en rockring. Jag har som liten aldrig varit en sådan som har behärskat konsten att rocka rockring. Utifrån det förstår jag faktiskt inte varför jag trodde att detta skulle ha förändrats nu.

MEN! Tro't eller ej, efter otaliga, misslyckade försök har jag faktiskt lyckats lära mig att få till svingen så pass att ringen snurrar några fler varv än de som per automatik blir när man kastar runt den.

Under lärotiden upptäckte jag en annan stor nackdel. Det gör ju asont! Inte bara i magmusklerna, som för övrigt får jobba hur mycket som helst, vilket ju är meningen. Utan överallt där ringjäveln tar i.

Jag kikade på min stackars ömmande midja dagen efter jag hade börjat rocka. Det såg ut som att jag hade blivit misshandlad.



Det kanske inte syns så väl på bilden, men blåmärket var knytnävestort och gjorde skitont. Jag läste på internet att detta är normalt och att det slutar göra ont/ge blåmärken efter ett par veckors användning. Jaha? What's up with that?

Well well. Numer gör det bara hyfsat ont. Det går att leva med. Jag tycker faktiskt att det är ganska roligt. Dessutom får musklerna jobba och man kan göra det framför tv'n. Bra combo.

Mer födelsedag

Moa fyller ju år jäkligt nära mig. Hon kom därför ner helgen efter jag fyllde och då skulle det firas. Det blev middag, tårtfika och sedan fest. Och då blev det bland annat massor av karaoke. Huga vad fint det ska ha låtit.
 
Tyvärr var jag under kvällen en jäkla amatör med kameran, både kvalitét- och antalsmässigt. Därför kommer här endast ett begränsat urval.




Det är många som inte ens blev med på bild. Men jag skyller som sagt på fotografen, alltså jag.

Jag hade i allafall en jätterolig kväll. Det brukar det i och för sig alltid bli när Moa är hemma:).


Födelsedagen

Jag fyllde år i september. På själva dagen kom närmast sörjande hit och fikade. Jag, med lite hjälp av Simon och Emma hade faktiskt bakat sju sorters kakor. Jag är mäkta nöjd.

På lördagen var det öppet hus och det kom väldigt mycket folk. Folket kom mitt på dan och gick mitt i natten. En väldigt lång men trevlig dag! Jag fick massor av fina presenter. Tänker inte skriva allting här nu. Men jag är jätteglad för alltihop.

Summa summarum hade jag en jättebra födelsedag. Tack alla som bidrog till den! (Även om detta kommer väldigt långt i efterhand. Men det är ju tanken som räknas.)

Här kommer lite bilder från dagen. Håll till godo.







Sådärja.

Småland part 2

I augusti fick vi som sagt en inbjudan till ett kräftkalas nere i Nässjö hos Linus, Kim och deras två vänner. Väldigt trevligt. Jag, Simon, Ante, Maja, Elias, Lisa och Peter klämde in oss i L och P´s nyinköpta familjevan och styrde kosan söderut. Det är tur att de har små barn, för sex vuxna i den bilen var fasen gränspuck.

Upplands Väsby ca 04,30. Där bilen dog.


Tröttisar.
 

07.00 -  frukost i Norrköping och det var förarbyte. Jag var konstigt nog väldigt pigg, trots att jag då hade varit vaken i 24h, samt sträckkört i 5h.


Elias var världens snällaste unge och sa inte ett pip på hela vägen. Sådana barn gillas!


En sista kisspaus vid Brahehus.


Vi var framme i Fredriksdal hos Linus och Kim runt halv tio. Då var vi hyfsat groggy allihopa. Det var roligt att se deras nya hus, nu när de köpt ett eget. Tog dock inget kort på det. Typiskt.

På dagens att-göra-lista stod först SOVA! Så vi kröp ner och sov i ca två timmar. Det var gött, även om det egentligen gjorde varken till eller från. Sedan skulle vi iväg och tapetsera ett rum i deras gamla hus.

Tranor på vägen till huset. Galet stora fåglar.


Operation tapetsering.


Vi donade med tapeter till nästan åtta på kvällen. Sen när vi kom hem hade Kim styrt upp grillning av hemmagjorda hamburgare. Sjukt gott! Det blev lite samkväm och drickning på kvällen. Men vid halv elva var mitt mått rågat, jag blev akut trött och gick och lade mig. Det var otroligt skönt att få sova.

På lördagen var det full rulle redan från morgonen. Vi klev upp, åt frukost och sedan direkt tillbaka till tapetseringen. Vi blev väl hyfsat klar. Sen var det bara att åka tillbaka igen. Det skulle handlas på bolaget, duschas och fixas. Vid sex började nämligen kräftkalaset hemma hos Linus och Kims vänner Jonna och Jonas som bor inne i själva Nässjö.

Väl där så var det där en väldans massa folk. Och det vankades tydligen femkamp. Självklart delades de stackars bortkomna jämtarna upp i olika lag, så att det skulle finnas så liten risk som möjligt att vi skulle känna någon i laget. Men det gick bra det med. Det visade sig att smålänningar också är ganska trevliga. Sen hade vi ju i ärlighetens namn träffat några av dem sen tidigare på förra årets kräftskiva.
Jag var inte så extremt aktiv med kameran. Därav hoppen mellan bilderna.

Så länge solen var framme var det riktigt härligt och varmt. Sen kom kylan. Och myggen. Dom småländska myggorna leker man inte med.


Efter lekarna var det dags för middagen. Linus hade återigen fixat färska kräftor som han hade gjort egen lag till. Kanske dom godaste kräftorna någonsin. Allting annat därtill var också väldigt gott. Förutom snapsen, bläsch. Under middagen fick vi även resultatet från femkampen. Av någon outgrundlig anledning hamnade mitt lag sist(?). Straffet var att laget skulle öppna Lisas medhavda surströmmingsburk och därefter smaka på surströmming med de sedvanliga tillbehören. Som enda jämte i mitt lag fick alla för sig att jag var en hejjare på surströmming och tyckte att jag kunde sköta det där. Hell no.


 



Det var väldigt roligt att se när smålänningarna skulle öppna surströmmingsburken. De flesta undrade hur i helvete vi kan äta något som luktar så där illa. Det undrar i och för sig jag med. Trots det var det förvånansvärt många som smakade. En eller två spydde nästan, de flesta andra tyckte att det var allmänt skitäckligt, men det var faktiskt två som tyckte att det var riktigt gott. Vad är det för fel på folk?



På nattakvisten tog vi en taxi hem. På söndagen klev vi upp och började ganska snart förbereda oss för hemfärd. Medan Lisa och Peter sov ruset av sig, åkte vi andra in till stan och köpte ett par fetstora godispåsar och tankade bilen. Vi åkte ifrån Linus och Kim runt kvart över två. Vi körde inlandet hem. Lite kortare men krokigare väg.

Vi kom inte i säng hemma i Torvalla förrän tjugo över två på natten. Efter en sådan intensiv helg var det himla skönt att få sova i sin egen säng. Men säg den lycka som varar. Klockan tjugo över fem ringde min väckarklocka och då var det dags att kliva upp igen. Jag skulle med sju-flyget för att åka på en utbildning i Sthlm. Trött var bara förnamnet.

Anywho. Det var Smålandsresan. Intensiv men riktigt rolig!


Dagen D

Idag är dagen då uppdateringen kommer.

Jag har ett litet annat tidsbegrepp än er övriga. När jag skriver att jag ska uppdatera efter helgen så förstår man väl klart och tydligt att det betyder sex veckor fram? Kan också vara så att jag har missförstått.

Nu kommer alltså de inlägg som jag har planerat att lägga in sedan smålandsresan. Anledningen till att det har dröjt är främst för att jag är lat. Sen är det så jäkla mycket bilder så jag har inte orkat helt enkelt. För det är alltid mycket roligare med inlägg med bilder.

RSS 2.0